Zoek een voedingsconsulent voor voedingsadvies

Hieronder vind je de lijst van alle voedingsconsulenten in Vlaanderen. Geef in bovenstaande zoekfunctie je gemeente in en vind direct een voedingsconsulent voor voedingsadvies in je buurt. Klik op het profiel voor een afspraak of meer info.

Vind meer voedingsconsulenten op Vind-een-Coach.be

De voorbije 15 jaar heb ik me in verschillende disciplines van de complementaire gezondheidszorg verdiept. Aanvankelijk ging ik voetreflexologie studeren en al snel volgde een reeks andere opleidingen. In 2008 studeerde ik af aan de Internationale Shiatsu School, waar ik de 4-jarige opleiding Shiatsu Therapeut volgde met een post-graduaat Structurele Shiatsu. Daarnaast volgde ik ook verschillende massage opleidingen zoals Zweedse Massage, Diep Tissue Massage, Trigger Point Therapy, … De laatste 4 jaar volgde ik een aantal opleidingen Kinesiologie, met name Simplified Kinesiology, Applied Kinesiology en Touch for Health. Deze langere opleidingen wisseld ik af met regelmatig workshops en korte curussen over een brede waaier van onderwerpen zoals macrobiotisch koken, de 5-elementenleer, Oosterse diagnose, Non Violent Communication, Moxa, Cranio Sacraal technieken, …

Deze bagage van behandelmethoden en technieken zorgt ervoor dat cliënten bij Tansaku een volledig aangepaste behandeling krijgen. Elke behandeling vertrekt vanuit een holistische visie, met respect voor ieders proces. Tansaku betekent kritisch leren, ontdekken, ontdekkingsreis… En dat is dan ook wat mijn beroep dagdagelijks inhoudt. Een levenslang proces van leren en ontdekken.

Ayurveda is een levenswetenschap,waarvan kruidenbehandelingen deel uitmaken.
Bij voorkeur geven we hierbij voedingsadvies voor een optimaal resultaat. De doelstelling is jou te behandelen zonder bijwerkingen.

Mijn specialiteit is dan ook dravyaguna of farmacologie van de planten.
In India heb ik stage gedaan bij verschillende ayurvedische dokters. Ik had het geluk om daar Dr. M.D. Vasant Lad (zie foto) te ontmoeten. Hij bracht Ayurveda naar het westen.

Je kan bij mij ook terecht met klachten waar de pathologie geen raad mee weet.
Enkele voorbeelden: hernia, chronisch vermoeidheidssyndroom, traag werkende schildklier, te snel werkende schildklier, reuma, artritis, artrose, osteoporose, eczeem, psoriasis, slikproblemen, prikkelbaar darm syndroom, multiple sclerose, coeliakie, ziekte van crohn, astma, longaandoeningen, hartkloppingen, nierstenen, galstenen, cystes, fistels, suikerziekte, obesitas, depressies, psychoses, schizofrenie, alzheimer, dementie, verslavingsproblematiek, acne, stoppen met roken en nog veel meer…

Karmische factoren (spiritueel aspect) mbt ziektes kan ik ook astrologisch bekijken. Ook op erfelijke ziektes kunnen we anticiperen. Zitten hart- of longaandoeningen in de familie? Dan kunnen we kruiden geven die deze belangrijke functies ondersteunen.

De lente is net begonnen, dit is het moment om een lente detox te ondergaan zodat we klaar zijn om ten volle van de zomer te genieten. Een kruidenbehandeling, aangevuld met een holistische massage is ideaal om te ontgiften.

Vanuit de Integratieve visie combineer ik op een creatieve en eclectische manier verschillende tools uit onder andere de contextuele therapie, focussen en de gestalttherapie.

Mijn specialiteit is zingeving in de brede zin van het woord. Met andere woorden: thuiskomen bij jezelf in het proces van draaglast naar draagkracht. Vanuit de psychosomatische hoek bekijk ik de mensen op een holistische manier.

Samen met jou ga ik op zoek naar een natuurlijkere vorm van leven. Dit kan ook via voeding en ondersteuning/aanvulling van tekorten in je lichaam. Alles wat we eten brengt ons immers a priori de bouwstenen van veerkracht!

Personal trainer Mechelen

De Motion Academy ligt in de Lange Schipstraat, een autoluwe straat in hartje Mechelen. Je rijdt gemakkelijk met je wagen tot voor de deur, er zijn parkeerplaatsen voorzien. Vergeet in dat geval zeker niet om je nummerplaat door te geven aan onze personal trainers.

Personal trainer worden

Remotion Training® is een nieuwe trainingsmethodiek en behandelingsfilosofie voor professionals (kinesitherapeuten, personal trainers, etc.) die hun technieken willen uitbreiden en hun patiënten/klanten willen begeleiden in een actieve revalidatie of levensstijl.