Een personal trainer is een sportinstructeur die cliënten persoonlijk begeleidt bij het behalen van hun doel of doelen. Het beroep personal trainer kan betrekking hebben op een sportinstructeur of heeft betrekking op een fitnessinstructeur, afhankelijk van de soort sport. Een personal trainer kan ook gezien worden als een coach, omdat de belangrijkste taak van een personal trainer is het coachen van cliënten. Een personal trainer kan cliënten op verschillende manieren begeleiden, afhankelijk van het doel. Denk bijvoorbeeld aan mensen die hun vetpercentage willen verlagen, aan mensen die goede sporttechnieken aan willen leren, aan mensen die te maken hebben met een blessure of aan het geven van voedingsadviezen. In de meeste gevallen zullen de werkzaamheden van een personal trainer betrekking hebben op diverse vlakken, afhankelijk van het doel. Vooral voor mensen die nieuw zijn binnen de krachtsport is het erg belangrijk om de juiste technieken en oefeningen aan te leren omdat er anders blessures kunnen ontstaan. Ook is het belangrijk binnen de krachtsport om oefeningen af te wisselen zodat de spieren kunnen herstellen. Dit zijn allemaal voorbeelden waarbij een personal trainer prima kan helpen.

Een personal trainer is dus een sportinstructeur danwel een fitnessinstructeur die cliënten coacht op het gebied van gezondheid. Gezondheid heeft betrekking op beweging maar meestal ook op voedingsadviezen. Voedingsadviezen zijn over het algemeen nog belangrijker dan het daadwerkelijk sporten, omdat voeding voor een groot deel zal bepalen of iemand gaat afvallen. Een goed opgeleide personal trainer kan dus meestal ook voedingsadviezen geven, echter kan hiervoor ook een voedingskundige ingeschakeld worden als dit nodig mocht zijn.

Een  goede personal trainer is niet alleen een coach maar ook een motivator, omdat motivatie erg belangrijk is voor mensen. Lang niet alle mensen zijn geboren sporters en ze kunnen dan ook wel wat motivatie gebruiken. Het blijven stimuleren van mensen die moeite hebben met sport en voeding zal er voor zorgen dat mensen niet binnen een paar weken afhaken. Het motiveren heeft niet alleen betrekking op het sporten of voeding, omdat een goed gesprek voeren om de voortgang te bespreken net zo belangrijk is.

AFVALLEN IS GEZONDER ETEN

Mensen die hun vetpercentage willen verlagen zullen naast het sporten meestal ook hun levensstijl qua voeding moeten veranderen. Het binnen krijgen van minder calorieën per dag dan dat je dagelijks verbruikt zal er voor zorgen dat je gaat afvallen. Het niet erg om soms fastfood te eten mits het aantal calorieën de dagelijkse behoefte niet overstijgt. Of fastfood verder gezond is is natuurlijk een heel ander verhaal. Mensen die problemen ondervinden met gezonde voeding kunnen het beste naar een voedingskundige gaan of een personal trainer inhuren, die ook kennis heeft van voeding.

Het bewust kiezen voor gezonde voeding zal er voor zorgen dat je gaat afvallen mits je de dagelijkse caloriebehoefte niet overstijgt. Het is niet zo dat het kiezen voor gezonde voeding inhoudt dat je nooit meer ongezonde voeding mag eten. Het is wel zo dat je moet nadenken over wat precies eet. Een hamburger of pizza op zijn tijd kan echt geen kwaad mits dit een bewuste keuze is. Binnen de sportwereld noemt men dit ook wel een cheat day.

Een cheat day is niks anders dan een dag waarop je minder streng bent voor je zelf. Het inplannen van een cheat day kan helpen om de moeilijke momenten door te komen en kan ook zeker gezien worden als een persoonlijke beloning. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag dat je cheat day kan zijn.

Personal trainer Mechelen

De Motion Academy ligt in de Lange Schipstraat, een autoluwe straat in hartje Mechelen. Je rijdt gemakkelijk met je wagen tot voor de deur, er zijn parkeerplaatsen voorzien. Vergeet in dat geval zeker niet om je nummerplaat door te geven aan onze personal trainers.

Personal trainer worden

Remotion Training® is een nieuwe trainingsmethodiek en behandelingsfilosofie voor professionals (kinesitherapeuten, personal trainers, etc.) die hun technieken willen uitbreiden en hun patiënten/klanten willen begeleiden in een actieve revalidatie of levensstijl.